Ergo Actief / Mirjam Miedema

Hoi allemaal!

Mijn naam is Mirjam Miedema. Na mijn opleiding in 2013 te hebben afgerond ben ik weer terug gegaan naar Friesland waar mijn roots liggen. Hier heb ik me aangesloten bij Ergo Actief. Naast mijn werk sport ik graag, ik hou van fotograferen, theater en ben graag creatief bezig.

Nadat ik mijn opleiding als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb afgerond, ben ik bij Ergo Actief aan de slag gegaan. Naast Ergo Actief ben ik flexkracht bij de kinderrevalidatie van Revalidatie Friesland (Beetsterzwaag). Gedurende mijn loopbaan heb ik bij verschillende instellingen/praktijken waarnemingen gedaan. Ik heb zowel met volwassenen als kinderen gewerkt, met of zonder fysieke/ verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik actief geweest bij een poliklinisch revalidatietraject voor volwassenen met chronische pijn.

Uit het werken met kinderen haal ik veel voldoening omdat er veel facetten bij komen kijken. Het contact met zowel het kind en de omgeving (ouders, leerkrachten e.a.) vind ik erg belangrijk voor de effectiviteit van de behandeling. En wat is het mooi als een kind weer vrolijk naar huis gaat omdat hij weer een handig trucje heeft geleerd of dat je ziet dat een kind zich met een bepaalde voorziening verder kan ontwikkelen.

Ik werk met kinderen vanuit zowel het regulier- als het speciaal onderwijs. Hulpvragen waar ik me o.a. mee bezig houdt zijn beperkingen door de fijne motoriek; planmatig handelen; sensorische informatieverwerking en voorzieningen. Ook zie ik ernstig beperkte kinderen waar vaak vooral vragen spelen rondom voorzieningen en de sensorische informatieverwerking. Daarnaast zie ik volwassenen met enkelvoudige vragen.

Maandag tot en met donderdag ben ik beschikbaar. Mijn werkgebied is Sneek en (V)SO It Twalûk in Leeuwarden. In alle regio’s ben ik aangesloten bij een kindteam waarbij er korte lijntjes bestaan tussen verschillende disciplines:
Kindteam Sneek   https://kindteamsneek.nl/
Kindteam Heerenveen   http://www.kindteamheerenveen.nl

Mijn opleidingen / specialisaties

  • Sensorische informatieverwerking
  • Top en Toes (observatie methode spel)
  • School AMPS
  • Post HBO kinderspecialisatie Ergotherapie (met onderzoeken gericht op fantasiespel, taakinitiatie en vrijetijdsbesteding bij asielzoekers)
  • CO-OP methode (gericht op kinderen zelf oplossingen te laten bedenken)
  • Fijne motoriek en schrijven
  • Taakaanpak

Als er vragen zijn kunnen jullie bij mij terecht. Ik ben per mail bereikbaar op mirjam@ergoactief.nl en telefonisch op het nummer 06-27865229.

Groetjes Mirjam

Ergo Actief Sneek: Gebouw de Himmen Plevierenpad 3, 8601 XC Sneek

Ingeschreven bij het kwaliteitsregister onder het nummer 29912031190
KvK 57626944
Lid van Ergotherapie Nederland