Schrijven in het basisonderwijs

Wat
Leren schrijven is een belangrijk aspect in het basisonderwijs. Het merendeel van de leerlingen gaat dit wel goed af, maar voor sommige leerlingen is het een enorme uitdaging! Maar waar kun je als leerkracht op letten bij je leerlingen? Wat komt er allemaal bij kijken bij het aanleren van een goed handschrift? Welke uitgangshouding is het meest geschikt? Welke pen en waarom? Waardoor kan een onleesbaar handschrift ontstaan? En welke tips kan je als leerkracht geven om dat te verbeteren?

In de tweedaagse training ‘Schrijven in het basisonderwijs’ zullen we onder andere antwoord geven op bovenstaande vragen. Het eerste dagdeel zal ingegaan worden op de schrijfvoorwaarden en de uitgangshouding tijdens het schrijven. Het tweede dagdeel zal met name ingegaan worden op de leesbaarheid. Naast de theorie, zullen er praktische adviezen geven worden welke gelijk toegepast kunnen worden in de klas. Na het volgen van deze tweedaagse training zul je als leerkracht beter kunnen signaleren waardoor een leerling vastloopt binnen het schrijfonderwijs en wat je eraan kan doen.

Voor wie
Leerkrachten, remedial teachers, intern begeleiders en onderwijsondersteuners werkzaam in het regulier of speciaal onderwijs.

Waar en wanneer
De locatie en data gaan in overleg.

Kosten en opgave
Kosten voor de training kunnen worden opgevraagd via Semko onderwijs. Voor opgave stuur een email naar info@semko.nl Vermeldt hierop duidelijk of u één of twee dagdelen wilt volgen en welke van de twee dagdelen.

Meer informatie
De cursus kan ook op maat, geheel naar wens incompany gegeven worden. We bieden deze cursus aan via http://www.semko.nl.