Zit jij goed?

Wat
Heeft u het idee dat uw leerlingen een betere zithouding zouden kunnen hebben? Welke tafelhoogte past bij welke leerling? Heeft deze leerling misschien aangepast meubilair nodig? En hoe weet ik dat? Herkent u deze vragen? Dan is deze screening door een ergotherapeut wellicht iets voor u.

In deze screening wordt u wegwijs gemaakt in de kenmerken van een goede zithouding, worden uw leerlingen geobserveerd op de zithouding en bekijken we samen met u en evt. de leerlingen welk meubilair past. Het meubilair wordt samen ingesteld en de bevindingen met u nabesproken. U krijgt hierbij tips en trucs om de juiste zithouding te waarborgen, denk aan lesmateriaal, meetbenodigdheden e.d.  Oudere leerlingen, vanaf groep 6, kunnen zelf een actieve rol spelen bij het beoordelen van de zithouding en het instellen van hun meubilair.

Het traject ziet er als volgt uit:

  • Intakegesprek telefonisch
  • Optioneel v.a. groep 6: Klassikale uitleg  “Belang van een goede zithouding”,
    een interactieve les.
  • Observeren zithouding leerlingen
  • Instellen meubilair in de klas m.b.v. “Peter de onderbeenmeter”
  • Nabespreking over bevindingen, vervolgadviezen en tips met leerkracht

Voor wie
Voor leerlingen van groep 1 t/m groep 8.

Waar en wanneer
Datum en tijdstip wordt in overleg met u bepaald.

Kosten en opgave
De kosten van deze screening zijn €130,- per klas. Bij afname vanaf drie klassen bedragen de kosten €90,- per klas. (incl. reiskosten en btw.)
De prijs inclusief de klassikale uitleg “Belang van een goede zithouding” v.a. groep 6 bedraagt  €150,- per klas, bij drie of meer klassen €100,- per klas.
Noodzakelijk bij deze screening is dat de klas beschikt over alle maten meubilair die op school aanwezig zijn. Zo kan de juiste hoogte gevonden en toegepast worden.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met een ergotherapeut bij u in de buurt of kijk op www.ergoactief.nl