Ergo Actief over de grens

Ergo Actief is ook actief in het buitenland !

Karin heeft 3 jaar in Pakistan gewoond en gewerkt en gaat daar nog steeds heel regelmatig naar verschillende projecten voor kinderen met een beperking toe. Samen met een collega ergotherapeut, fysiotherapeut of logopedist geeft ze dan workshops over vroegbehandeling, spel, de ontwikkeling van het kinderen, visuele beperkingen en het gebruik van hulpmiddelen. De vraag vanuit de ouders of de kinderen zelf staat altijd centraal in het revalidatietraject.
Over het hele land kennen ze veel verschillende projecten. Van een beginnend project in Lahore/Raiwind waar een gezondheidscentrum heel actief is voor de kinderen met een beperking tot aan Khanewal waar ook in de plattelandsdorpen gewerkt wordt tot en met kinderdagcentra voor verstandelijk gehandicapte kinderen in de miljoenenstad Multan.

Een paar jaar geleden is stichting “Special Kids Pakistan” opgericht die steun geeft aan verschillende projecten oa:

Sada-e-Umeed het CBR programma in Khanewal. CBR = community based rehabilititation waar dus met de steun van de dorpen, de ouders en lokale therapeuten revalidatieactiviteiten voor de kinderen worden gerealiseerd. Om meer inkomsten te genereren zijn zij nu ook een geitenboerderij gestart waar over een jaar door verkoop van de geiten een klein maar continue bron van inkomsten zal gaan komen.

In Lahore wordt Jecup financieel ondersteund voor een technische werkplaats waar schoenen en aangepaste hulpmiddelen gemaakt kunnen worden. Nog mooier zou het zijn dat de technische werkplaats zelf geld zou gaan genereren maar in een wijk waar de inkomens zeer laag zijn, de gezinnen zeer groot zijn en zelfs de basisgezondheidszorg heel minimaal is, blijft dat een moeilijk streven. Elke keer zijn er weer nieuwe plannen voor inkomsten generende projecten. Een café waar verstandelijk gehandicapte drankjes verkopen is nu gestart en de orthopedisch schoenmaker repareert nu ook schoenen van de mensen uit de buurt.

Kortom Ergo Actief blijft actief betrokken bij de activiteiten van ‘Special Kids Pakistan’. U kan dat ook doen. Kijk op www.specialkidspakistan.com voor de laatste activiteiten of like de facebookpagina. Ook binnenkort gaat er weer een trainingsteam naar hen toe. Als stimulans, maar ook voor het geven van specifieke trainingen met name gericht op het gebruik van hulpmiddelen en het uitbreiden van de income generating activities.

Mocht u de kinderen met een handicap in Pakistan ook wat verder willen helpen dan kan dat door een financiële bijdrage op het speciale bankrekeningnummer (Stichting Special Kids Pakistan NL 38 TRIO 0197764797). Special Kids Paistan is ANBI geregistreerd.

 

Bedankt.

 

 

 

 

2 responses to “Ergo Actief over de grens”

  1. Myra Van Oven-Koperdraat says:

    Nemen jullie ook speciale (tweede hands) materialen mee die kant op? Ik heb nog een paar ergonomische schoenen (maat 22 uit mijn hoofd) die ik met liefde op stuur als iemand er nog iets aan heeft. En er zullen er nog meer volgen aangezien mijn zoon nog vollopen in de groei is en ik zo zonde vind om ze weg te gooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.